Nišlija i Novosađanin, reprezentativci Srbije, odbili meč protiv takozvane države Kosovo

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jun.2023, 20:25

Nišlija i Novosađanin, reprezentativci Srbije, odbili meč protiv takozvane države Kosovo

Nišlija Vukašin Rajković i Novosađanin Marko Makarić trebalo je da u trećoj rundi razigravanja za plasman u polufinale Balkanskog prvenstva u odbojci na pesku u Turskoj igraju protiv para iz samoproglašene države Kosovo, ali je srpski par to odbio i takmičenje je završio na sedmom mestu.

Nakon pripremnog turnira u Turskoj, Rajković i Makarić krenuli su u borbe na Balkanskom prvenstvu koje se igra u turskom gradu Balikesiru.

U prvom kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su savladali Rumune Virlana i Kalina sa 2:0 (21:13, 21:18), a onda su poraženi od Kolarića i Klašnića sa 2:0 (21:14, 21:11) u borbi za direktan plasman u četvrtfinale.

Rajković i Makarić su se, potom, bez borbe plasirali u treću rundu razigravanja za plasman u polufinale, pošto su Italijani Bonkompanji i Konti predali meč zbog povrede.

Kako objašnjavaju iz Odbojkaškog saveza Srbije, voljom žreba, trebalo je da Nišlija i Novosađanin igraju protiv Bajramija i Malikija koji nastupaju u dresovima samoproglašene "Republike Kosovo", ali su Rajković i Makarić odustali od daljeg takmičenja i u konačnom plasmanu su zauzeli 7. mesto.

Srbiju predstavljaju i Lazar Kolarić i Đorđe Klašnić koji će igrati u polufinalu Balkanskog prvenstva protiv turskog para Mermer/Urlu koji su 1. nosioci na turniru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Turska

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.