Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisam kandidat za premijera Kosova"

Predsednici Demokratskog saveza Kosova i Alijanse za budućnost Kosova Isa Mustafa i Ramuš Haradinaj negirali su danas da su dogovorene izmene koalicionog sporazuma po kome bi Mustafa bio kandidat za premijera Kosova umesto Haradinaja.

Pored te dve stranke, u opozicionom bloku koji pokušava da formira vlast na Kosovu je i Inicijativa za Kosovo, a podržava ga i pokret Samoopredeljenje.

Dnevnik Zeri objavio je da je DSK sinoć odlučio da Mustafa bude mandatar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za sastav vlade.

"Mi o tim temama ne razgovaramo (promeni sporazuma). To su teme koje su pokrenute od strane medija. Mi o njima nismo razgovarali. Mi razgovaramo kako da izgradimo institucije zemlje, kako da idemo napred, kako da obezbedimo da imamo vladu i izvršimo promene", rekao je Mustafa nakon sastanka.

Sastanak lidera postizbornog bloka je prekinut kako bi, kako je objašnjeno, Mustafa mogao da se sretne sa predstavnicima ambasade Estonije.

Sa druge strane, vladu pokušava da formira i aktuelni premijer, predsednik DPK Hašim Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.