Nikolić primio akreditive ambasadora Mjanmara

Izvor: Kurir, 19.Sep.2012, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić primio akreditive ambasadora Mjanmara

Predsednik Srbije rekao da je Srbija zahvalna Mjanmaru zbog podrške teritorijalnoj celovitosti i integritetu i odlučnog stava te zemlje po pitanju nepriznavanja nezavisnosti Kosova

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas u Beogradu akreditivna pisma novog ambasadora Mjanmara u našoj zemlji Zoa Tuna.

Nikolić je novom ambasadoru poželeo dobrodošlicu i uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u obavljanju odgovorne dužnosti i izrazio uverenje da će Tun svojim radom doprineti razvoju bilateralnih odnosa dve zemlje koje krasi dugogodišnje prijateljstvo.

Kako je rekao Nikolić, Mjanmar je za Srbiju "važan partner" u regionu Jugoistočne Azije.

Nikolić je, takođe, rekao da je Srbija zahvalna Mjanmaru zbog podrške teritorijalnoj celovitosti i integritetu i odlučnog stava te zemlje po pitanju nepriznavanja nezavisnosti Kosova.

"Nezavisnost Kosova i Metohije bio bi opasan presedan za secesionističke pokrete u svetu. Srbija je čvrstvo opredeljena da kroz dijalog sa kosovskim Albancima dođe do trajnog, održivog i pravednog rešenja", rekao je Nikolić.

Predsednik Nikolić je visoko ocenio interes Mjanmara da Srbiji ponudi učešće u važnim infrastrukturnim projektima.

"Radujem se predstojećem susretu sa predsednikom Mjanmara. To će biti prilika za konkretne razgovore o unapređenju saradnje", poručio je Nikolić.

"Dobrodošli u Srbiju. Želim vam uspeha u obavljanju ovog odgovornog posla", zaključio je Nikolić.

Novi ambasador Mjanmara rekao je da mu je čast što predaje akreditivna pisma predsedniku Srbije i što će obavljati ambasdorsku dužnost u našoj zemlji.Nikolić će danas primiti i akreditivna pisma novih ambasadora Nemačke, Nigerije i SAD.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.