Nikolić pozvao UN da preuzmu aktivniju ulogu na Kosovu

Izvor: Kurir, 23.Jul.2012, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić pozvao UN da preuzmu aktivniju ulogu na Kosovu

Generalni sekretar UN izrazio uverenje da će Srbija dati svoj puni doprinos radu UN pogotovo u narednih godinu dana, tokom predsedavanja Vuka Jeremića

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas UN i sve međunarodne faktore na Kosovu da obavljaju svoje dužnosti u skladu sa mandatom i da osiguraju mir i bezbednost za sve građane. U razgovoru sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom, Nikolić je istakao da bi UN trebalo da imaju aktivniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ulogu u borbi za očuvanje principa međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta međunarodno priznatih država - članica UN i sprovođenje i poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti.

Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, Nikolić je Ban Ki Munu preneo da će Srbija zatražiti da "razgovori sa privremenim vlastima u Prištini od sada budu vođeni uz prisustvo predstavnika UN". On je takođe ocenio da su "nedavni učestali incidenti u južnoj srpskoj pokrajini, za koje su odgovorne vlasti u Prištini, pokušaj da se isprovocira srpska strana pred nastavak dijaloga", dodaje se u saopštenju.

Ban Ki Mun je, kako se navodi, izrazio je uverenje da će Srbija dati svoj puni doprinos radu UN "pogotovo u narednih godinu dana, tokom predsedavanja Vuka Jeremića u Generalnoj skupštini UN". Generalni sekretar UN Ban Ki Mun danas boravi u prvoj poseti Srbiji, a posle susreta sa Nikolićem sastao se sa odlazećim šefom diplomatije koji od septembra preuzima predsedavnje Generalnoj skupštini UN Vukom Jeremićem. Ban će se potom sastati i sa mandatarom za sastav nove vlade Srbije Ivicom Dačićem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.