Niko od naše porodice nije ubio Albanca. Niti naručeno, niti s leđa, niti spreda. Imamo kodeks časti

Izvor: B92, 09.Dec.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niko od naše porodice nije ubio Albanca. Niti naručeno, niti s leđa, niti spreda. Imamo kodeks časti"

Priština -- Vršilac dužnosti kosovskog premijera u emisiji "Lično" na RTV Dukađini govorio o osetljivim temama posleratnog perioda, a deo je preneo portal KoSSev.

Haradinaj je retko kada govorio o zagonetnom ubistvu svog brata Envera posle rata. "Enver nije bio problematičan momak koji je stvorio problem sa nekim. Bio je izuzetno ljubazan i dva puta je ranjen tokom rata", prenosi Telegrafi.

Haradinaj je rekao da je njegovo ubistvo deo scenarija koji je pripremila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija pošto Enver nije ništa loše učinio nijednom Albancu.

"Mislim da je njegovo ubistvo bilo deo tog scenarija, to je dokazano u Dukađinu. Da se ​​porodice vrate u neprijateljstvo. Tačno je da su neki Albanci u jednom trenutku povukli prst, ali scenario je srpski“.

Haradinaj kaže da je Enverovo ubistvo bilo političko ubistvo jer, kako je rekao, nema krivičnog presedana.

"U ratu nije nikoga uništio osim Srbije. Ubijen je samo zato što je bio moj brat ili naš. Daut i ja smo tada bili u zatvoru. Ubijen je kako bi se podstakla osveta… Ali niko od naše porodice nije ubio Albanca. Niti naručeno, niti s leđa, niti spreda. Naša porodica ima neke kodekse časti koje smo čuvali“.

On je rekao i da je razgovarao i sa bivšim predsednikom Rugovom o tome ko je počinio ta ubistva.

Kaže da je, pored mnogih zvaničnika LDK, njemu ubijeno i puno boraca koji su bili u njegovoj grupi, ali i da nije želeo da pravi spisak da ne podstiče bratoubilaštvo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.