Nije vraćena delegacija Kosova

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije vraćena delegacija Kosova"

Vranje -- Policijska uprava Vranje negirala je tvrdnje predsednika Preševa Ragmija Mustafe da policija nije dozvolila ulazak višečlanoj kosovskoj delegaciji u Srbiju.

"Sa kontrolnog punkta Končulj nije vraćena privredna delegacija sa Kosova. To jednostavno nije tačno", rekao je Tanjugu načelnik Odeljenja policije u Policijskoj upravi Vranje Slavko Antić.

Antić je rekao da je ta delegacija ušla, uz napomenu da su se tri, od ukupno osam članova, sami vratili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Prištinu, jer su im bile skupe tablice za ulazak u Srbiju.

Mustafa je ranije danas rekao Tanjugu da na kontolnom punktu Končulj policija nije dozvolila ulazak u Srbiju 16-članoj privrednoj delegaciji sa Kosova, s predsednikom kosovske Privredne komore Agimom Sahinijem na čelu, koja je pozvana da učestvuje na privrednoj manifestaciji "Nedelja nacionalnog biznisa", koja je otvorena u Preševu.

Predsednik opštine Preševo je najavio da će o ovom incidentu obavestiti sve relevantne institucije u Briselu i Vašingtonu.

Mustafa je rekao da policija na kontrolnom punktu Končulj nije navela nijedan razlog zbog koga delegaciji nije dozvoljen ulazak u Srbiju.

U Preševu je danas otvorena "Nedelja nacionalnog biznisa" Albanaca, koju zajedno organizuju privredne komore Kosova, Makedonije i Crne Gore.

Na manifestaciji, pored velikog broja kompanija, učestvuju specijalizovane privredne organizacije, predstavnici desetak lokalnih samouprava i kancelarija za lokalni ekonomski razvoj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vranje

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.