Nije bilo govora o kancelarijama

Izvor: B92, 18.Jun.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije bilo govora o kancelarijama"

Beograd -- U dijalogu koji je Beograd vodio s Prištinom nikada niko nije pomenuo otvaranje kancelarije Vlade Kosova u Beogradu i Srbije u Prištini, kaže Borko Stefanović.

"To (otvaranje kancelarija) nikad nije bila tema dijaloga ni formalno, ni neformalno. Nikada niko tako nešto nije pomenuo pregovaračkom timu u bilo kom obliku, a i da jeste, naš odgovor bi bio jasan", kazao je šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović agenciji Beta.

Stefanović je to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao upitan o jučerašnjoj izjavi lidera socijalista Ivice Dačića da ne bi mogao da uđe u vladu koja bi pristala na otvaranje kancelarije Vlade Kosova u Beogradu i Srbije u Prištini ili u vladu od koje se to traži.

Šef pregovaračkog tima je naveo da su priče o kancelarijama insinuacije koje nemaju veze s pregovorima s Prištinom.

Prema rečima Stefanovića, izjava o otvaranju kancelarija nema veze s pregovaračkim procesom.

"U pregovaračkom procesu takva incijativa nije postavljena pred naš pregovarački tim, niti se o tome raspravljalo u bilo kojem obliku", kazao je Stefanović.

Lider Socijalističke partije Srbije juče se zapitao:"Mislite da možemo u vladu koja će posle tri dana reći da mora biti ispunjeno to da se otvori kancelarija Vlade Srbije u Prištini i Kosova u Beogradu?"

Dačić je naveo da, ukoliko su na to pristale demokrate i naprednjaci, onda sami treba da prave koaliciju i dodao da politički faktori u svetu moraju da upoznaju sve na političkoj sceni Srbije s time kakvi se uslovi postavljaju Srbiji na putu ka prijemu u EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stefanović: Ni reči o otvaranju kancelarija

Izvor: Akter, 18.Jun.2012

"U dijalogu koji je Beograd vodio sa Prištinom nikada niko nije pomenuo otvaranje kancerije Vlade Kosova u Beogradu i Srbije u Prištini", kaže Borko Stefanović

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.