Ni danas ne rade prodajni i drugi objekti na severu Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2019, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni danas ne rade prodajni i drugi objekti na severu Kosova

U četiri opštine na severu Kosova i danas se nastavlja protest zbog taksi od 100 odsto koje je pre sedam meseci uvela Priština na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Odlukom tamošnjeg udruženja privrednika, zatvorene su sve prodavnice, apoteke, ugostiteljski objekti, zanatske radnje, ne voze taksisti i ne rade benziske pumpe.

Građani tih opština koriste svoje zalihe, a nije poznato do kada će bojkot trajati. Privrednici sa severa Kosova, kazali su da to zavisi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od poteza Prištine i međunarodne zajednice.

Robu koju su u Bošnjačku mahalu u severnoj Mitrovici dovezli kamionima trgovci iz južnog dela Mitrovice građani sa severa su bojkotovali. Oni su kazali da to vide kao provokaciju Prištine i očekuju da međunarodna zajednica preduzme konkretne poteze i pomegne da takse budu ukinute, a Beograd i Priština nastave pregovore.

Na ulicama je neznatan broj građana, uobičajeno rade zdravstveni objekti, lokaklna samouprava, banke, komunalne službe.

Za danas je najavljen novi sastanak privrednika koji će odlučiti o daljim potezima kada je u pitanju snabdevanje građana i otvaranju zatvorenih objekata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ni danas ne rade prodajni i drugi objekti na severu Kosova

Izvor: Danas, 02.Jul.2019

U četiri opštine na severu Kosova i danas se nastavlja protest zbog taksi od 100 odsto koje je pre sedam meseci uvela Priština na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Članak Ni danas ne rade prodajni i drugi objekti na severu Kosova se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.