Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2016, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezakonito prevozili ilegalce sa Kosova u Hrvatsku

PAZIN - Istraga Pazinske policije potvrdila je sumnje da su dvojica državljana Srbije počinili krivično djelo nezakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj, saopštila je danas Policijska uprava istarska.

Policija je 3. novembra zaustavila automobil marke "pežo", srpskih registarskih oznaka, u kome je tridesetosmogodišnji državljanin Srbije prevozio četiri državljanina Kosova, među kojima je bio jedan maloljetnik.

Policija je istog dana oko 12.00 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zaustavila i "sitroen" srpskih registarskih oznaka u kome je tridestdvogodišnji državljanin Srbije prevozio takođe četiri državljanina Kosova, među kojima su bila dva maloljetnika.

Istraga je pokazala da su državljani Kosova nezakonito ušli u Hrvatsku istog dana u ranim jutarnjim časovima, odnosno pješice iz Srbije, nakon čega su ih preuzeli pomenuti vozači.

Dvojica državljana Srbije su 4. novembra privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Državljani Kosova su protjerani iz Hrvatske, a maloljetnicima je izrečen sudski ukor, nakon čega su svi prevezeni do graničnog prijelaza Tovarnik i readmisirani u Srbiju, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.