Nevin čovek na robiji (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 07.Okt.2014, 04:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevin čovek na robiji (VIDEO)

Poslednje emisije serijala "Goli život" koji vodi Milomir Marić na "Hepi" televiziji, bio je čovek koga mediji godinama izbegavaju - suviše je nezgodan jer je iskren.
...
Simo Spasić je predstavnik Udruženja kidnapovanih i ubijenih policajaca, vojnika i civila na Kosovu i Metohiji, kako pre, tako tokom pa i posle oružanih sukoba u ovoj južnoj srpskoj pokrajini.

Sa istrajnošću čoveka koja bi pre odlikovala gorštaka sa ljutih i krševitih planina >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << nego čoveka iz gotovo ravničarskog kraja, istraja i probija se kroz život sa jednim ciljem - pronaći braću koju su šiptari kidnapovali kao prve civilne žrtve na Kosovu i Metohiji.

Tražio je od policije, državnika, stranih predstavnika i organizacija da učine nešto povodom kidnapovanih Srba za koje se znalo da su živi. Umesto toga - DOS-ov režim iz zatvora oslobađa šiptarske, pravosnažno osuđene, zločince. Nastavlja da govori o šitarskim zločinima imenujući zlikovce ali mu nameštaju suđenje i provodi 4 godine u zatvoru bez ikakve krivice. Oni koji su učestvovali u njegovom suđenju - redom dobijaju unapređenja.

Zbog svoje istrajnosti dovodio je i dovodi svoj život u neprestanu opasnost. Jedino što mu ne dozvoljava da prestane jeste želja i upornost da sazna šta se desilo sa njegovom braćom, za koju se nada da su još uvek živi, ali i da pravda stigne zločince čija imena izgovara glasno. "Ja godinama samo o tome i pričam" kaže Spasić. A koliko ga je to koštalo i šta je napravilo od njegovog života najbolje je da čujete od njega samog. Sve to ispričao je gostujući u TV emisiji "Goli život- nevin čovek na robiji" koju u celosti možete da pogledate:




Sima Spasić i porodice otetih i ubijenih Srba ismejani su posle 5.oktobra, da ne remete idilu Srbije sa velikim silama.

Nataša Kandić ih je pred televizijskim kamerama šamarala na Trgu Republike u Beogradu. Tek, kad su Karla Del Ponte i izvestilac Saveta Evrope Dik Marti prvi progovorili o trgovini organima kidnapovanih Srba, to je postala tema od koje se užasnuo čitav svet.

Za Simu Spasića, to je bilo isuviše kasno, jer se nalazio na četvorogodišnjoj robiji, pošto je Nataša Kandić ubedila njegovu bivšu ženu da ga optuži za silovanje.

Zato, posle svega, živi da dokaže da je nevin i žrtva onih, koji ne priznaju zločine nad Srbima.





Pripremile: KM Novine

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.