Neuspeli pokušaj krivotvorenja srpske istorije

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2011, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neuspeli pokušaj krivotvorenja srpske istorije"

Namera nekih zemalja u komitetu UNESKO da izdejstvuje da se srpska kulturna baština na Kosovu preimenuje u kosovsku - jedan je od neuspelih pokušaja da se krivotvori istorija, izjavio je danas direktor vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Milivoje Mihajlović, direktor vladine kancelarije za saradnju sa medijima, je na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade ponovio da je za Vladu Srbije najvažnije da se porušeni spomenici kulture i srpske pravoslavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << crkve na Kosovu i Metohije što pre obnove.

"Ti spomenici su vlasništvo svih ljudi koji žive na tom području, ali i svih koji žive u Srbiji ali i u Evropi. Radi se o 1.500 hrišvćanskih spomenika na tom području", naveo je Mihajlović.

Manastir Gračanica je jedan od simbola srpske kulture i zaostavštine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.