Neredi u Prištini, ima povređenih

Izvor: NaDlanu.com, 22.Okt.2012, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi u Prištini, ima povređenih

U Prištini se ne smiruju nasilne demonstracije aktivista Pokreta Samoopredeljenje zbog susreta premijera Kosova i Srbije. Policajce gađali trulim paradajzom i kamenicama. Ima povređenih. Uhapšeno 26 osoba.

Najmanje 26 ljudi uhapšeno je danas u Prištini tokom demonstracija protiv dijaloga Beograda i Prištine koje je organizovao opozicioni pokret Samoopredeljenje.Specijalne snage kosovske policije upotrebile su suzavac kako bi rasterale demonstrante, a u sukobima sa policijom >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << povređeni su neki demonstranti, uključujući poslanike pokreta u parlamentu, javio je Radio Slobodna Evropa.Demonstranti se kreću prema centru Prištine, a policija pokušava da ih rastera. Oni uzvikuju parole protiv Srbije i nose transparente na kojima piše "Nema pregovora sa Srbijom" i "Ujedinjenje sa Albanijom, a ne dogovor sa Srbijom". Aktivisti Pokreta Samoopredeljenje, s predsednikom Aljbinom Kurtijem na čelu, počeli su jutros protest zbog susreta kosovskog premijera Hašima Tačija s premijerom Srbije Ivicom Dačićem u Briselu 19. oktobra.Odmah nakon početka protesta, oko osam sati, aktivisti Samoopredeljenja su gađali pripadnike policije kamenicama i trulim paradajzom, na šta je policija odgovorila upotrebom suzavca.Prištinski mediji su javili da je policija uhapsila, a zatim i oslobodila Kurtija i poslanike u kosovskoj skupštini Ljiburn Aliu i Dželalj Svećla.Jake policijske snage od ranog jutra obezbeđuju sedište kosovske vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Prištini bez incidenata

Izvor: B92, 23.Okt.2012, 01:27

Priština -- Oko 300 aktivista pokreta Samoopredeljenje protestovalo u Prištini zbog policijskog nasilja tokom jučerašnjih demonstracija. Protest protekao bez incidenata...Na čelu protesta, koji je bio usmeren i protiv razgovora između kosovskog premijera i premijera Srbije Hašima Tačija i Ivice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.