Nepal: Nikada nećemo priznati Kosovo

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2018, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepal: Nikada nećemo priznati Kosovo

Šef srpske diplomatije izrazio je zahvalnost zbog principijelnog stava Vlade Nepala da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Nepalu sa šefom diplomatije te zemlje Pradipom Kumarom Gjavalijem koji je pružio jaku i nedvosmislenu podršku naporima Srbije za očivanje tritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Gjavali je ukazao da je Nepal privržen poštovanju međunarodnog prava i celovitosti >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << međunarodno priznatih država, kao i da će blisko sarađivati sa Republikom Srbijom u tom procesu.

Usvojen hitan zahtev Srbije, uklonjeni panoi sa kosovskim simbolima!

Dačić, koji je danas doputovao u zvaničnu posetu Nepala, izrazio je zahvalnost zbog principijelnog stava Vlade Nepala da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost „Kosova" i upoznao je detaljno Gjavalija o aktuelnoj situaciji na KiM, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dvojica ministara založila su se i za unapređenje bilateralnih odnosa, a posebno ekonomske saradnje, a Dačić je najavio mogućnost ukidanja viza za građane Nepala.

Minsitar Gjavali je izrazio veliko zadovoljstvo realizacijom posete, posebno imajući vidu činjenicu da su susreti na visokom i najvišem nivou između naše dve zemlje, uprkos tradicionalnom prijateljstvu, nedovoljno česti.

Gjavali je istakao spremnost nepalske vlade da uloži napore u pravcu sveobuhvatnog unapređenja bilateralnih odnosa između naše dve zemlje, posebno kada je u pitanju ekonomska saradnja.

Šef srpske diplomatije izrazio je želju srpske Vlade da u narednom periodu realizuje što više konkretnih oblika bilateralne saradnje, pre svega u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj, obrazovnoj, sportskoj i drugim oblastima.

Izrazio je posebno zadovoljstvo prisustvom u Srbiji velikog nepalskog privrednog giganta „Chaudhary group“ iz Katmandua, koji je oktobra 2017. godine otvorio svoju prvu evropsku fabriku nudli i drugih polugotovih jela od testenina u Rumi.

Izraženo je očekivanje da će i ostale nepalske firme, vođene primerom „Chaudhary group“, biti sve prisutnije u Srbiji.

Dačić je pozvao nepalskog kolegu da u narednom periodu poseti Srbiju, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.