Nemamo o čemu da pričamo

Izvor: B92, 14.Feb.2020, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemamo o čemu da pričamo"

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj upozorio je večeras premijera Aljbina Kurtija da će njih dvojica imati "težak razlaz" ukoliko Kurti bude ukinuo takse.

Haradinaj je za kablovsku televiziju "Dukađini" kazao da ne prihvata da se procesi vraćaju unatrag, dok je za Kurtijevu najavu zamene takse "punim političkim, ekonomskim i trgovinskim reciprocitetom" rekao: "Mi ćemo imati težak razlaz".

"Mi nemamo šta da komuniciramo jedan sa drugim. Ne verujem da bi sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s njim (Kurtijem) mogao doprineti nacionalnom interesu", kazao je Haradinaj.

Upozorio je da će Kosovo izgubiti godine ukoliko se Kurti vrati starim formulama dijaloga sa Srbijom.

Ipak, izjavio je da će njegova stranka podržati Kurtijevu vladu u "svim nacionalnim temama", kao što je uključivanje u dijalog sa Srbijom.

U skoro svim javnim nastupima Haradinaj je Kurtija optuživao da je "prevarant".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.