Nemački vojnik na Kosovu izvršio samoubistvo?

Izvor: RTS, 18.Jul.2014, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački vojnik na Kosovu izvršio samoubistvo?

Dvadesettrogodišnji nemački vojnik, koji se nalazio u mirovnoj misiji Kfora na Kosovu, prema nezvaničnim informacijama, izvršio je samoubistvo u vojnoj bazi u Prizrenu, prenosi nemački nadregionalni dnevnik 'Tiringer algemajne'.

Postoje indicije da je vojnik svojim službenim oružjem izvršio saomubistvo, prenosi nemački list Tiringer algemajne navode iz Bundesvera, bez detalja odakle je vojnik poreklom.

Slučaj trenutno istražuje vojna policija u Prizrenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a istragu će preuzeti državno tužilaštvo u bavarskom Kemptenu, koje je nadležno za Bundesver, prenosi Tanjug.

Nemački Bundesver, koji u okviru Kfora na Kosovu ima 700 vojnika, nalazi se 15 godina u tom angažmanu i to je najduža nemačka vojna misija u inostranstvu, koja je nekada bila najveća vojna misija Bundesvera.

Gornja granica kosovskog mandata je 1.850 vojnika, a sada je ta misija druga po veličini, posle angažmana nemačke vojske u Avganistanu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.