Nemački ministar: Tzv. Kosovo ispunilo uslove, treba mu dati viznu liberalizaciju

Izvor: B92, 28.Maj.2021, 10:49

Nemački ministar: Tzv. Kosovo ispunilo uslove, treba mu dati viznu liberalizaciju

Priština -- Nemački ministar za evropske poslove Mihael Rot izjavio, tokom posete Tirani, da je liberalizacija viznog režima za tzv. Kosovo trebalo da bude davno odobrena.

On je u četvrtak rekao da je tzv. Kosovo ispunilo uslove i istakao da Evropska unija mora da ispuni svoja obećanja, prenosi Kosovo onlajn pisanje Gazete eskpres.

Rot je o liberalizaciji viza za Kosovo govorio tokom zajedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konferencije za medije sa premijerom Albanije Edijem Ramom navodeći da je Evropska komisija dala ocenu da su za to ispunjeni svi uslovi.

Podsetio je da se odluke u Evropskoj uniji donose kosenzusom, i naveo da bi sve zemlje Unije morale da snose odgovornost.

"Evropska unija mora da održi svoja obećanja i to kažem na samokritičan način. Liberalizacija viza za Kosovo trebala je da bude ispunjena odavno, ne zato što to želi Mihael Rot, već zato što je Evropska komisija utvrdila da su za to ispunjeni uslovi. Uslovi su ispunjeni, tako da moramo da održimo reč. Ipak Evropska unija je odluke donosi postizanjem konsenzusa, ave zemlje Evropske unije moraju snositi svoje odgovornosti", rekao je Rot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.