Nemačka i francuska ambasada na Kosovu demantovale postojanje non pejpera

Izvor: Beta, 27.Apr.2021, 13:53

Nemačka i francuska ambasada na Kosovu demantovale postojanje non pejpera

Nemačka i francuska ambasada na Kosovu demantovale su danas postojanje nemačko-francuskog non pejpera o dijalogu Beograda i Prištine.Prištinski list Koha Ditore danas je objavio navodni neslužbeni diplomatski dokument koji su pripremile Nemačka i Francuska, kao zajedničku inicijativu za nastavak dijaloga i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.Autentičnost dokumenta list Koha Ditore nije mogao da potvrdi, ali je u tekstu navedeno da su neki sagovornici iz diplomatskih krugova potvrdili da su tačke pomenute u dokumentu manje-više u skladu sa onim o čemu se razgovara u dijalogu.Ambasador na Kosovu Jern Rode napisao je danas na svom Tviter nalogu da nemačka pruža punu podršku dijalogu kom posreduje Evropska unija."Takozvani 'nemačko-francuski non pejper koji je objavila Koha Ditore je lažna vest! Možda postoji dokumet, ali svakako nije nemačko-francuski. Mi pružamo punu podršku dijalogu koji predvodi EU i Miroslav Lajčak, što je ministar (Hajko) Mas ponovio u četvrtak u Prištini", napisao je Rode.Francuska ambasada je takodje na svom Tviter nalogu demantovala navode prištinskog lista."Francuska i Nemačka nisu izvor takozvanog non pejpera objavljenog danas u Koha Ditore. U potpunosti podržavamo posredovanje Evropske unije i pozdravljamo napore koje je u tom pravcu uložio specijalni predstavnik zadužen za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak", navodi se u objavi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoji li iza non-pejpera o Kosovu „mnogo pametna žena“, Vučiću raste pritisak

Izvor: N1 televizija, 27.Apr.2021

Priznanje Kosova je stvar koja je za Srbiju neprihvatljiva u dokumentu koji je objavio list Koha Ditore, kaže predsednik Srbije. Dodaje da će sve sagledati kako bi videli šta se time poručuje Beogradu a šta Prištini. Analitičari podsećaju na demantije koji su stigli od stranih diplomata ali ne...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.