Nemačka: Predlog da se srpske snage pošalju na Kosovo potpuno neprihvatljiv

Izvor: Vostok.rs, 12.Dec.2022, 09:59

Nemačka: Predlog da se srpske snage pošalju na Kosovo potpuno neprihvatljiv

Stav da je moguće slanje srpskih specijalaca na Kosovo je neprihvatljiv, a retorika Srbije prema samoproglašenoj republici ne pomaže u ublažavanju tenzija, izjavila je nemački ministar spoljnih poslova Analena Berbok. "Kosovo je smanjilo tenzije odlaganjem lokalnih izbora. Nedavna retorika Srbije je suprotna. Predlog da se srpske snage pošalju na Kosovo je potpuno neprihvatljiv", napisala je ona na Tviteru. Kosovo reduced tensions by postponing local elections. Recent rhetoric from Serbia did the opposite. Suggesting sending Serbian forces to Kosovo is completely unacceptable. So are the latest attacks on @EULEXKosovo. All my support goes to the EU-led dialogue @MiroslavLajcak.
— Außenministerin Annalena Baerbock (@ABaerbock) December 11, 2022 Berbok je naglasila da u potpunosti podržava dijalog koji vodi EU.
Pripadnici specijalnih snaga Ministarstva unutrašnjih poslova samoproglašene Republike Kosovo upali su u nedelju i zauzeli objekat na brani Gazivode, odakle su skinuli srpske zastave. Ona je glavni izvor vode i akumulacije, a najveći deo jezera se nalazi u opštini Zubin Potok, naseljenoj pretežno srpskim stanovništvom, kao i tri druga područja na severu regiona. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.