Nema razloga da Oliver Ivanović ostane u pritvoru

Izvor: Akter, 21.Avg.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema razloga da Oliver Ivanović ostane u pritvoru

Oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević posetio je danas u kosovskomitrovačkoj bolnici Olivera Ivanovića i ocenio da ne postoji nijedan razlog zbog koga bi lider GI SDP trebalo da ostane u pritvoru

"Nadam se da će što pre prestati ovakav tretman prema njemu jer smatram da je ovo nasilje nad pravom i vladavinom prava", rekao je Pavićević novinarima.

On je dodao da "više ne postoji niti jedno opravdanje da Oliver Ivanović bude u pritvoru". >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

Pavićević je ocenio da je neophodno poštovati osnovni postulat krivičnog prava prema kojima je svako nevin dok se ne dokaže suprotno.

"Ivanoviću mora biti omogućena odbrana sa slobode. Sve što je navođeno kao razlog za njegov pritvor je prestalo da postoji", rekao je Pavićević i dodao da je Vlada Srbije dala jasne garancije za puštanje Ivanovića na slobodu.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je da raduje angažovanje Vlade Srbije jer slučaj Olivera Ivanovića nije jedinstven već ima "opšti kontekst".

"Ovo je pokušaj stvaranja lažne simetrije u zločinima Albanaca koji traju u kontinuitetu 15 godina nad Srbima i navodnim zločinima sa druge strane kojih nema", rekao je Ivanović.

Po njegovim rečima, zdravstveno stanje Olivera Ivanovića je stabilizovano i on je, posle napada i anginoznih bolova, na kontinuiranoj terapiji na Koronarnom odeljenju.

"To ne znači da ne može da dođe do novih pogoršanja", dodao je Ivanović.

Lider Građanske inicijative SDP je, pošto mu je odbijen zahtev da se brani sa slobode, 7. avgusta započeo štrajk glađu.

Pošto mu se zdravstveno stanje pogoršalo, Ivanović je 15. avgusta prebačen u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici.

Oliver Ivanović je u pritvoru od januara 2014. godine, optužen za ratne zločine nad albanskim civilima u oružanim sukobima na Kosovu od 1998. do 2000. godine.

U dosadašnjem toku sudskog procesa, nijedan svedok nije potvrdio njegovo učešće u delima koja mu se stavljaju na teret.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.