Nema ljudskih prava na Kosovu

Izvor: B92, 10.Dec.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema ljudskih prava na Kosovu

Gračanica -- Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici ukazao je, povodom Dana ljudskih prava, na nedostatak prava za Srbe na KiM, koji traje od 1999. godine.

Nedavni događaji i ubistvo troje i ranjavanje petorice Srba, koji su se dogodili u periodu od mesec dana, govore da su ljudska prava za Srbe na KiM još uvek samo "mrtvo slovo na papiru", navedeno je u saopštenju.

Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici je podsetio da još nisu otkrivene ubice dece u Goraždevcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubice 14 žetelaca u Starom Grackom, ubice tročlane porodice Stolić u Obiliću...

"Još nema pravde za ubice koje su podmetnule bombu pod autobus Niš ekspresa kod Podujeva, organizatore pogroma iz marta 2004, izvršitelja brojnih zločina od 1999...", navodi se u saopštenju i ističe da se još uvek ne zna sudbina hiljade nestalih i kidnapovanih.

Kolegijum dodaje da su Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno izloženi maltretiranju dela albanskih pripadnika Kosovske policijske službe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.