Nema formiranja ZSO dok se ne rasformiraju paralelne strukture

Izvor: BKTV News, 08.Feb.2017, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema formiranja ZSO dok se ne rasformiraju paralelne strukture

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je pred skupštinskom komisijom za spoljne poslove da do formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) neće doći.

Ona je naglasila da najpre treba da budu rasformirane paralelne strukture Srbije na Kosovu.

Tahirijeva je, kako prenposi TV RTK2 ponovila da dijalog sa Srbijom ulazi u završnu fazu i da će se tu naći teme kao što su uzajamno priznavanje granica između Kosova i Srbije, ratna odšteta, nestala lica, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << penzije i naknadama za ubistva.

"Formiranje je povezano sa suzbijanjem paralelnih struktura. Zajednica (ZSO) će biti u skladu sa zakonima Kosova i neće imati izvršnu vlast, takođe, imaće istaknutu zastavu Kosova i nosiće sve simbole Republike Kosova”, tvrdi Tahirijeva.

Podsetimo, kosovski predsednik i premijer Hašim Tači i Isa Mustafa i predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji složili su se juče u Prištini da se započne sa formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO).
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.