Neizvesan izbor rukovodstva na severu Kosova

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvesan izbor rukovodstva na severu Kosova

U ponoć ističe rok za izbor rukovodstva četiri opštine na Severu Kosova, a sednice u tim opštinama još nisu zvanično zakazane. Ipak, agencija "Beta" saznaje da bi mogle da počnu u večeras u 22 sata. Ukoliko opštine u zakonskom roku ne izaberu rukovodstva, moguće ponavljanje izbora.

Sednice četiri skupštine opštine na severu Kosova, na kojima bi trebalo da bude izabrano opštinsko rukovodstvo, mogle bi da budu održane i danas.

Kako saznaje Beta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednice u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću još nisu zvanično zakazane, ali se u konsultacijama pominje da bi mogle da počnu u 22 sata.

Prištinska Koha ditore podseća da danas ističe zakonski rok za izbor rukovodstva u te četiri opštine gde su Srbi većina stanovnika.

"Ali, moglo bi da se desi da Severna Mitrovica izađe na vanredne izbore i za Skupštinu, pošto se partije nisu dogovorile oko imena predsednika (opštinske skupštine)", piše Koha ditore.

Ukoliko opštine u zakonskom roku ne izaberu rukovodstva moguće je da budu ponovljeni lokalni izbori.

U severnoj Kosovskoj Mitrovici za 23. februar su zakazani ponovljeni izbori za gradonačelnika jer izabrani gradonačelnik Krstimir Pantić nije hteo da položi zakletvu na dokumentima sa obeležjima kososvke državnosti.

Koha piše i da o terminu sednica nisu obavešteni albanski odbornici i dodaje da će pet albanskih odbornika u Severnoj Mitrovici biti neopredeljeno pri glasanju za predsednika Skupštine opštine.

Član Demokratske partije Kosova Emir Azemi je rekao da zbog "zaoštrenih" političkih prilika među Srbima ne žele da podrže nijednog od kandidata.

Zvaničnici Srbije ranije su najavljivali da će nakon izbora rukovodstva u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu biti formirana i Zajednica srpskih opština.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Neizvestan izbor rukovodstva na severu Kosova

Izvor: RTS, 10.Feb.2014

U ponoć ističe rok za izbor rukovodstva četiri opštine na severu Kosova, a sednice u tim opštinama još nisu zvanično zakazane. Ipak, agencija "Beta" saznaje da bi mogle da počnu u večeras u 22 sata. Ukoliko opštine u zakonskom roku ne izaberu rukovodstva, moguće ponavljanje izbora. ..Sednice...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.