Neće biti posebnih mera obezbeđenja za Vučića

Izvor: Mondo, 19.Jan.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti posebnih mera obezbeđenja za Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra na Kosvou, a Kosovska policija neće primenite posebne bezbednosne mere tokom njegove posete.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Portparol kosovske policije Baki Keljani rekao je za Radio slobodna Evropa da policija priprema operativni plan bezbednosti kakav je predviđen i za sve druge slučajeve "poseta delegacija stranih država".

Predsednik Vučić boraviće sutra na Kosovu i Metohiji, gde će obići severni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i centralni deo Pokrajine i razgovarati sa Srbima koji tamo žive.

Vučić ide na Kosovo

Ministar srpske policije Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da će Vučićeva poseta Kosovu biti rizična.

"Ubistvo Olivera Ivanovića ostavlja prostora za sumnju ko je sve mogao da učestvuje i čini tu posetu veoma složenom. Ali sa Vučićem se o toj temi ne može razgovarati, od te namere ga nikako ne možemo odvratiti, on ne razmišlja da li je njegova lična bezbednost ugrožena", rekao je ministar za Pink.

Naš posao je, kaže Stefanović, da učinimo sve što je moguće da zaštiti i njegova bezbednost i da bude zaštićena bezbednost Srba koji žive na KiM.

Vučić je posetu Kosovu najavio nakon što je lider pokreta Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović upucan u utorak prilikom dolaska u stranačke prostorije u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Policija Kosova: Netačni navodi o hapšenjima uoči posete

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2018, 16:42

Policija Kosova je preduzela opsežne bezbednosne mere na putevima i u sredinama u kojima boravi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a negirala je informacije medija da je u Lapljem selu uhapšeno šest osoba...Policija Kosova je odbacila kao netačne informacije prema kojima je u Lapljem selu u blizini...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.