Ne vidim Kosovo kao večnu republiku, već kao deo albanske federacije

Izvor: B92, 29.Jan.2023, 21:54

"Ne vidim Kosovo kao večnu republiku, već kao deo albanske federacije"

Priština -- Analitičar Sadri Ramabaja izjavio je da je saglasan sa albanskim premijerom Edijem Ramom, po pitanju odnosa tzv. Kosova i Srbije.

Naime, on se sa Ramom slaže u oceni da se stvari između Srbije i tzv. Kosova kreću sporo, ali u dobrom pravcu, prenela je Ekonomija onlajn.

"Činjenica da je diplomatija pokrenuta i da su francusko-nemački plan prihvatila dvocija šefova država, daje albanskom premijeru pravo za stav da su stvari počele da se kreću u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobrom pravcu", rekao je Ramabaja, koji je i član pokreta Samoopredeljenje.

On je rekao i da Kosovo ne vidi kao "večnu republiku", već kao deo albanske federacije.

"Sever Kosova je deo nacionalnog prostora. Ne vidim Kosovo kao večnu republiku, i sutra, ona bi lako mogla da bude deo albanske federacije. Tako da očekujem više od albanske politike", rekao je Ramabaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.