Ne savetujte Srbe sa Kosova

Izvor: B92, 25.Nov.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne savetujte Srbe sa Kosova"

Beograd -- Koalicija udruženja izbeglica ocenila je da srpski političari iz Hrvatske ne treba da se stavljaju u ulogu savetnika Srbima sa severa Kosova i Metohije

Oni su dodali i da treba da im sugerišu šta je dobro za njih.

"Pomenuta gospoda su osam godina imali priliku da, kao visoki funkcioneri Samostalne demokratske srpske stranke, koja je deo vladajuće koalicije u Hrvatskoj, reše imovinske i druge probleme izgnanih i prognanih Srba, ali nisu to učinili", navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u saopštenju.

Koalicija izbeglica smatra da SDSS nije rešila suštinske probleme izbeglih i prognanih Srba iz Hrvatske, pre svega one koji se odnose na povratak imovine, isplatu nadoknada, penzija i štednje, kao i na uspostavu istih standarda u suđenjima za ratne zločina i pitanja nestalih.

Potpredsednik Vlade Hrvatske iz Samostalne demokratske srpske stranke Slobodan Uzelac izjavio je da bi Srbi na Kosovu trebalo tesno da sarađuju sa državnim vlastima u Beogradu i upozorio da bilo kakve aktivnosti koje nisu dogovorene na državnom nivou mogu da štete nacionalnim interesima.

Predsednik Srpskog narodnog veća iz Hrvatske Milorad Pupovac izjavio je da se nada da Srbi sa Kosova neće napraviti greške kakve su napravili Srbi iz Hrvatske i da neće propustiti prilike koje su oni propustili.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Političari iz Hrvatske da ne savetuju Srbe sa Kosova

Izvor: S media, 25.Nov.2011

Koalicija udruženja izbeglica ocenila je danas da srpski političari iz Hrvatske ne treba da se stavljaju u ulogu savetnika Srbima sa severa Kosova i Metohije i da im sugerišu šta je dobro za njih..."Pomenuta gospoda su osam godina imali priliku da, kao visoki funkcioneri Samostalne demokratske srpske...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.