Ne pregovara se o autonomiji

Izvor: B92, 13.Avg.2011, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne pregovara se o autonomiji"

Beograd -- Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u pregovorima s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da Beograd nije razgovarao o autonomiji severa Kosova.

On je za agenciju Beta rekao da "ta tema nije otvorena".

"I ranije smo rekli da možemo da razgovaramo o svim stvarima držeći se ustava", rekao je Stefanović i naveo da se ideje "tog tipa" stalno šire po medijima i da ih zato neće komentaristati.

Međunarodni predstavnici predložili su kosovskim institucijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da obezbede specijalni status za severni deo Kosova, izjavili su diplomatski izvori za dnevnik "Zeri", koji navodi i da je Beograd upoznat sa predlogom. Gotovo istovetan tekst danas je objavio i prištinski dnevnik "Koha ditore"

"Nijednog momenta nismo razgovarali o tome, ta tema nije otvorena", kazao je Stefanović za agenciju Beta i dodao da je Srbija uvek bila spremna da razgovara o svim temama kako bi se problem Kosova rešio, pod uslovom da je rešenje u skladu sa Ustavom Srbije.

Samardžić: Geto na severu

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić ocenio je danas da Srbi na severu Kosova žive u getu i da je Vlada Srbije rešena da Srbe sa Kosova i Metohije ostavi "sebi samima zarad svojih sitnih vazalskih interesa".

"Od kako su se predstavnici vlasti Srbije saglasili sa jednostranim akcijama Kfora i albanskih institucija na administrativnoj granici, Srbi na severu Kosova žive u pravom getu", rekao je Samardžić agenciji Beta.

Kako je ocenio, njihovo sadašnje stanje, bez osnovnih životnih uslova i potrepština, predstavlja pravo lice današnje Evrope i Srbije kao njenog "vazala".

"To je rezultat dogovora kojim se vlasti Srbije danas ponose. Na severu Kosova se planski stvara atmosfera očaja kako bi i Srbi iz tog dela pokrajine odustali od otpora Natovskoj i albanskoj okupaciji", istakao je Samardžić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Beograd ne vodi razgovore o autonomiji severa

Izvor: S media, 13.Avg.2011

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović ističe da predstavnici Beograda nikada nisu sa zvaničnicima EU razgovarali o specijalnom statusu severnog Kosova. ..Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u pregovorima s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da predstavnici Beograda nijednog...

Nastavak na S media...

Stefanović: Ne razgovara se o autonomiji sjevera Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2011

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u pregovorima s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da autonomija sjevera Kosova u ovom trenutku nije tema, a da su napisi sličnog sadržaja u prištinskim medijima samo još jedna u nizu spekulacija vezanih za pitanje Kosova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Stefanović: Autonomija nije tema

Izvor: Šumadija Press, 14.Avg.2011, 12:36

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u pregovorima s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da Beograd nije razgovarao o autonomiji severa Kosova.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.