LDP protiv slanja dece na barikade

Izvor: Blic, 17.Okt.2011, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP protiv slanja dece na barikade

Liberalno demokratska partija (LDP) zatražila je danas da se provere informacije da će na srpske barikade na severu Kosova, čije je uklanjanje najavio Kfor, biti izvedena i školska deca bez znanja roditelja.

U saopštenju LDP-a se navodi da su tu stranku kontaktirali "prestrašeni roditelji" sa severa Kosova koji "tvrde da pojedini direktori srednjih škola nameravaju da izvedu učenike iz škola na barikade, i to bez dozvole roditelja".

- Radi se o maloletnoj deci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i njihovi životi, zdravlje i mir ne smeju se ugrožavati zbog bilo kakvog političkog cilja. Najopasnije je da sada zavlada metež u kome će neko stradati, a naročito je nedopustivo da takva opasnost preti deci - naveo je LDP.

Ta stranka je ponovo zatražila od države i društvenih institucija u Beogradu da "hitno pozovu na uklanjanje barikada i time spreče haos, strah i uznemirenost zbog mogućih sukoba kod Srba na severu Kosova".

Međutim, srpski žitelji Ibarskog Kolašina od jutros se okupljaju oko glavne barikade u selu Župče kako bi pokazali da se ne slažu s namerom Kfora da sa puta koji vodi od južne Kosovske Mitrovice ka administrativnom prelazu Brnjak uklone prepreke koje su Srbi postavili pre mesec dana.

Oni će se čitavog dana smenjivati i dežurati na barikadama, i najavljuju da će protesti biti mirni.

Među okupljenima ima žena i dece, a u Kolašinu danas neće raditi škole.

Kolašinci kažu da je ovo što se danas događa u njihovoj sredini generalna proba onoga što će Srbi raditi kada vojnici Kfora krenu da uklanjaju barikade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Zabraniti izvođenje dece na barikade

Izvor: S media, 17.Okt.2011

Liberalno demokratska partija traži da se provere informacije da će na barikade na severu Kosova sutra biti izvođena školska deca bez znanja roditelja. Inače, Kfor je za sutra najavio uklanjanje barikada na Jarinju i Brnjaku. ..LDP navodi u saopštenju da su ovu stranku kontaktirali "prestrašeni...

Nastavak na S media...

Sutra izvode i decu na barikade?

Izvor: Mondo, 17.Okt.2011

Liberalno demokratska partija (LDP) zatražila je danas da se provere informacije da će na srpske barikade na severu Kosova, čije je uklanjanje najavio Kfor, biti izvedena i školska deca bez znanja roditelja.

Nastavak na Mondo...

LDP protiv "izvođenja dece na barikade"

Izvor: RTS, 17.Okt.2011

Liberalno-demokratska partija traži da se provere informacije da će na srpske barikade na severu Kosova, čije je uklanjanje najavio Kfor, biti izvedena i školska deca bez znanja roditelja...Liberalno-demokratska partija (LDP) zatražila je danas da se provere informacije da će na srpske barikade...

Nastavak na RTS...

LDP protiv slanja dece na barikade

Izvor: Glas javnosti, 18.Okt.2011, 07:06

BEOGRAD - Liberalno demokratska partija (LDP) zatražila je da se provere informacije da će na srpske barikade na severu Kosova, čije je uklanjanje najavio Kfor, biti izvedena i školska deca bez znanja roditelja...LDP navodi da su tu stranku kontaktirali "prestrašeni roditelji" sa severa Kosova koji...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.