Nazif Mehmeti pozvan da da izjavu pred Specijalnim sudom u Hagu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nazif Mehmeti pozvan da da izjavu pred Specijalnim sudom u Hagu

Visoki oficir bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nazif Mehmeti koji je tokom rata poznat kao komandant Dini pozvan je da da izjavu pred Specijalnim sudom u Hagu, potvrdio je danas njegov advokat Tahir Recaj.

Recaj je za televiziju Klan Kosova rekao da je njegov klijent pozvan da da izjavu u sedištu suda u Hagu, 22,23. i 24 januara.

On je kazao da njegovom klijentu nije saopšteno u kom će svojstvu dati izjavi, kao osumnjičeni ili kao svedok.

Mediji su ranije objavili da je poziv za davanje izjave dobio i predsednik Vojnog suda OVK Sokolj Dobruna, komandant Operativne zone Lap Rustem Mustafa Remi i dvojica niže rangiranih oficira bivše OVK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši komandant OVK Ljuštaku pozvan na razgovor u Hag 14. januara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Dec.2018

Specijalizovano tužilaštvo Kosova za ratne zločine, sa sedištem u Hagu, pozvao je na intervju bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), Samiju Ljuštakua 14. januara u Hagu. To je na društvenoj mreži Fejsbuk potvrdio njegov advokat, Arianit Koci. On je dodao da se radi o pozivu na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Učestali pozivi iz Haga pripadnicima tzv. OVK

Izvor: Večernje novosti, 11.Dec.2018

Širi se spisak bivših funkcionera i pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, koji su od Specijalnog suda za ratne zločine počinjeni na teritoriji Kosova tokom i posle poslednjeg rata, a koji će se uskoro naći u Hagu Širi se spisak bivših funkcionera i pripadnika tzv....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.