Naučni skup o srpskim narodnim govorima Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučni skup o srpskim narodnim govorima Kosova i Metohije

Naučna konferencija "Rezultati dosadašnjih i pravci budućih istraživanja srpskih narodnih govora Kosova i Metohije" biće održana u utorak 15. oktobra u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Neke od tema ovog skupa su "Kosovo i Metohija u okviru srpskog dijalekatskog prostora" (akademik ANURS Slobodan Remetić) i" Prilog istoriji srpskih govora na području Kosova i Metohije" (akademik Aleksandar Loma), a, između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostalog, biće reči i o etnoligvističkim, dijalektološkim i savremenim onomastičkim istraživanjima na Kosovu i Metohiji, o proučavanju leksičkog sistema srpskih govora, pozajmljenicama i rečnicima.

Organizatori konferencije su SANU, Akademijski odbor za proučavanje Kosova i Metohije SANU, Institut za srpski jezik SANU i Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.