Izvor: JUGpress.com, 25.Maj.2023, 10:56

Natpis UČK na dečjem igralištu u selu Ugljare kod Kosova Polja

KOSOVO POLJE-BEOGRAD

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su u selu Ugljare kod Kosova Polja na dečjem igralištu, koje je prošle godine Kancelarija, obnovila osvanuli natpisi UČK, što je, kako se navodi, najstrašniji i najbesramniji vid pretnje, koji se ne sme tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu.

Kancelarija za KiM je u saopštenju navela da “samo kukavice i podlaci najgore vrste >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << urezuju preteće političke poruke na dečjem mobilijaru”, i da jasno i nedvosmisleno poručuje “da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbednost dece na KiM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalnosti”.

Kako se navodi, Srbi u Ugljaru godinama žive u negostoljubivom okruženju, i upravo je odnos prema njima “najbolji pokazatelj ekstremne netolerantnosti društva koje gradi Aljbin Kurti sa svojim ideološkim istomišljenicima”.

“Ako neko misli da su Srbi u Ugljaru laka meta, neka razmisli dva puta, jer oni nisu ni sami ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavnici međunarodne zajednice, koji snose punu odgovornost za veoma krhko stanje na terenu”, kaže se u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsećaju da je pre samo nekoliko dana u blizini škole u Ugljaru na decu pucano, što, ukazuju iz Kancelarije, potvrđuje da pretnja Srbima u tom selu nije izmišljena ili preuveličana, već da je i te kako sveprisutna i da zahteva hitnu reakciju kako bi ljudima tamo bilo omogućeno da žive normalnim životom, a deci da rastu bez straha.

Izvor: RTS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.