Nastavljeno nasilje nad srpskim povratnicima na KiM

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 11:20

Nastavljeno nasilje nad srpskim povratnicima na KiM

U sredu su opljačkane kuće povratnika Marinka Blagojevića i Tomislava Radivojevića u selu Ljubožda, u opštini Istok, pre nekoliko dana.

Tokom božićnih praznika u istom selu obijene su kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića, a na meti napada od početka ove godine našao se i dom Miodraga Kostića iz Plemetine, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju uz ocenu da je to dokaz da se talas nasilja na srpske povratničke porodice na KiM se nastavlja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ovakvi učestali napadi na miran srpski narod koji samo želi da živi u svojim domovima, posebno na naše povratnike koji su najosetljivija kategorija stanovništva, više je nego jasna poruka albanskih ekstremista da oni ne žele da grade miran suživot i da čine sve da Srbe zaplaše i proteraju", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da političari u Prištini ne samo da ne pokazuju dobru volju da se incidenti sankcionišu, već u svojim izjavama targetiraju Srbe i tako generišu nasilje na terenu, a svaki potez koji čine služi da život i opstanak Srba na KiM bude nemoguć.

"Kancelarija za KiM uporno ukazuje predstavnicima međunarodnih organizacija koji deluju na prostoru KiM na ugroženost srpske zajednice na prostoru pokrajine, posebno na težak položaj povratnika i nastavićemo sve intenzivnije da se zalažemo za trajni mir i bezbedan život našeg naroda na KiM", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kancelarija za Kosova i Metohiju: Nastavlja se talas nasilja na srpske povratničke porodice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2024

U sredu su opljačkane kuće povratnika Marinka Blagojevića i Tomislava Radivojevića u selu Ljubožda, u opštini Istok, pre nekoliko dana, tokom božićnih praznika u istom selu obijene su kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića, a na meti napada od početka ove godine našao se i dom Miodraga Kostića...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.