Nastavak protesta na severu Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2023, 13:25

Nastavak protesta na severu Kosova

Protesti Srba na severu Kosova nastavili su se i u utorak. Za razliku od prethodnog dana okupljenih je manje a situacija u prepodnevnim satima, mirna. Kako su zabeležili novinari Radija Slobodna Evropa na terenu, u Leposaviću je ispred zgrade opštine oko stotinu građana. U Zvečanu, gde je 29. maja došlo do sukoba demontranata i vojnika KFOR-a, danas je mirno. Pripadnici KFOR-a su ponovo postavili kordon na oko 50 metara od opštine a slično su učinili i u Zubinom Potoku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojačano prisustvo KFOR-a na Severu, službenici sa štitovima i ispred opštine Severna Mitrovica

Izvor: Danas, 30.Maj.2023

Prisustvo KFOR-a na Severu Kosova pojačano je još od juče, odnosno od ranih jutarnjih sati, a uoči održavanja protesta i okupljanja građana u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku. Jedinice ove misije raspoređene su u pojačanom broju i u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.