Nasilje ne preti od Srba

Izvor: B92, 15.Avg.2011, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nasilje ne preti od Srba"

Beograd -- "Eventualno izbijanje nasilja na severu Kosova ne preti od Srba", rekao je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

On je za "Politiku" rekao da je "svima jasno da je za nasilje na severu Kosova odgovorna Priština".

"Priština je jednostranim potezom, slanjem specijalnih jedinica kosovske policije na administrativne prelaze Jarinje i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brnjak, izazvala tenzije i krizu", rekao je Bogdanović.

Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele je na Jarinju rekao da se nasilje na Kosovu može ponovo rasplamsati svakog momenta.

"Izjavu nemačkog ministra Vestervelea shvatam kao njegovu ocenu trenutne situacije na Kosovu i Metohiji. Ona jeste rovita, i dalje su prisutne tenzije i zaista u takvim okolnostima na terenu postoji mogućnost od izbijanja novog nasilja", rekao je Bogdanović.

On je dodao i da: "Ne treba zaboraviti da je usred pregovora s Beogradom, Priština preduzela jednostrani akt nasilja na severu pokrajine i time pokušala da obesmisli svaki dalji dijalog".

Biler: Zahtevam da mirno stanje ostane do septembra

(Beta, ahiva)

"Ne samo da očekujem, već i zahtevam da mirno stanje ostane do septembra, jer je dogovor koji smo postigli samo privremen", rekao je Erhard Biler, komandant Kfora.

On je u izjavi za "Večernje novosti" rekao da je sporazum privremeno rešenje, do početka pregovora Beograda i Prištine.

Biler je dodao da su sve barikade na severu Kosova uklonjenje i da se: "I na Rudaru primećuje promena".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.