Naše novine: Vučić odlučio da Srbija ide na referendum!

Izvor: Press, 29.Apr.2013, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naše novine: Vučić odlučio da Srbija ide na referendum!

- Srbima sa severa ponuđeno je da se održi referendum, ali da oni, u slučaju da većina podrži sporazum, moraju daga prihvate i da učestvuju u njegovoj primeni. Rekao sam im: "Idemo na referendum, postavljamo najteže pitanje za nas, ali nemojte da se igrate time da nam govorite da pitanje treba da bude da li Kosovo treba da bude u Srbiji ili ne. Ko će na to da kaže ne?"- rekao je Vučić u emisiji "Stav Srbije", dodajući da ako sporazum na referendum ne dobije podršku znači da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << više Vlade. 
- Ako se to desi, aktuelna vlast se "sklanja i ulazi u istoriju", jer odsustvo podrške sporazumu znači i uskraćivanje podrške politici ove vlasti, a u tom slučaju nije da li će biti novih izbora već bi bilo besmisleno da ljudi koji su vodili takvu politiku i vladaju- naveo je Vučić.
Prema njegovim rečima, Srbi sa severa KiM neće pristati na referendum, ali kako tvrdi, pojedini predstavnici Srba sa KiM postle sastanka su mu na njegovo pitanje " da li ste za sporazum ili ne" odgovorili: "Može, ali nemoj ti da se uključuješ u kampanju". 
-Rekao sam da to tako ne može. Moram da se uključim jer hoću da kažem narodu da je to način da Srbija opstane, da ne budemo izolovani, da nam ne uvode vize i da prestane to da ne razgovaramo ni sa kim u svetu- rekao je Vučić.
 
Izvor: Naše novine
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.