Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije pisao Bocan-Harčenku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije pisao Bocan-Harčenku

Narodni pokret Srba sa KiM "Otadžbina“, koji predvodi Slaviša Ristić, uputio je otvoreno pismo ruskom ambasadoru u Srbiji Aleksandru Bocan-Harčenku, u kojem traže prijem povodom predstojećih izbora u južnoj srpskoj pokrajini, ali i da čuju, kako kažu, stvarni stav Moskve prema pitanju KiM.

Navode da su se Ambasadi već obraćali, ali da na prvi zahtev nisu dobili odgovor, a drugi put je, tvrde, ambasador u odgovoru naveo da "nema vremena“.

U tom odgovoru je, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tvrde, navedeno i da ne može da ih primi, jer je „Otadžbina“ opozicija vlasti, a da „on isključuje bilo kakvo mešanje u pitanja unutrašnje politike zemlje-domaćina“.

Dodaju i da je predsednik Pokreta, poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić, bio posmatrač na prošlim predsedničkim izborima na Krimu, te konstatuju da je "on podoban da bude posmatrač na Krimu, ali nije podoban za prijem u rusku ambasadu u Beogradu".

Takođe, Pokret želi i da im ambasador, kako kažu, razjasni "stvarni stav“ ruske politike prema KiM, objašnjavajući to time što „deo ruskih zvaničnika, među kojima i sam ambasador, kažu da Rusija podržava rešenje statusa KiM u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN, a potom da će Rusija podržati sve što se dogovore Beograd i Priština“.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

“Otadžbina”uputila otvoreno pismo ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Bocan Harčenku

Izvor: JUGpress.com, 27.Sep.2019, 15:15

KOSOVSKA MITROVICA..Narodni okret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ uputio je otvoreno pismo ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Bocan Harčenku..“Vaša ekselencijo,..Razlog da Vam se ovako javno obratimo jeste naš zahtev za prijem u rusku ambasadu povodom predstojećih separatističkih...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.