Izvor: JUGpress.com, 02.Sep.2023, 18:38

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ daje punu podršku roditeljima dece ubijene u kafiću Panda u Peći

KOSOVSKA MITROVICA

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ daje punu podršku roditeljima dece ubijene u kafiću Panda u Peći 1998. godine da saznaju punu istinu o razmerama jedne velike ljudske tragedije, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

” Naime, roditelji ubijene dece skoro punu deceniju čekaju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ima kaže istinu o njegovim saznanjima koje ima povodom ovog neopisivog zločina. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Mnogo puta su insistirali, tražili, molili, zahtevali da ih predsednik Srbije primi i da onaj koji je najmerodavniji objasni urzoke ove strašne pogibije.

Gostujući kod Dragana J. Vučićevića 28. decembra 2013. godine u emisiji „Teška reč“ na televiziji Pink

Aleksandar Vučić tadašnji prvi potpredsednik Vlade Srbije i koordinator svih obaveštajnih službi Republike

Srbije je izjavio da ima puno strašnih stvari da se objasni povodom ubistva dece u kafiću Panda u Peći za koje se skoro verovalo da su to uradili Albanci ali danas se zna da oni to nisu. Postavlja se logično pitanje, ako nisu Albanci ko su izvršioci teškog zločina Aleksandre Vučiću?

Dve godine kasnije, sada već predsednik Vlade Srbije, opet kategorički tvrdi da iza strašne tragedije u kafiću Panda u Peći ne stoje Albanci i citiramo „taj slučaj ne može da služi na čast bezbedonosnim organima republike Srbije“. Šta je pod time mislio Aleksandar Vučić mora da kaže i objasni i roditeljima ubijene dece koji godinama očekuju da saznaju pravu istinu a takođe i građanima Republike Srbije.

Ovo tim pre jer je Aleksandar Vučić i te 1998. godine bio visoki funkcioner u vladi Republike

Srbije, bio je ministar informisanja.

Da je sreća, da ima pravne države u Republici Srbiji javni tužilac bi posle ovakih izjava Aleksandra

Vučića otvorio istragu, saslušao ga da se njegova saznanja naročito kao šefa svih obaveštajnih službi Srbije podrobno ispitaju. Nažalost današnja Srbija je sve drugo samo ne pravna država.

Ove tvrdnje predsednika Srbije dale su pun zamah albanskim političarima da govore kako iza ubistva srpske dece u kafiću Panda u Peći ne stoje Albanci već srpske bezbedonosne institucije. Tako u Skupštini Srbije pred Aleksandrom Vučićem poslanik iz Preševa Riza Haljimi upravo na taj način govori o tom zločinu amnestirajući svoje sunarodnike pozivajući se na izjave Aleksandra Vučića. On je ostao nem na takve tvrdnje. Poslednjih godinu dana sasvim opravdano roditelji ubijene dece traže prijem kod predsednika Republike.

On izbegava da ih primi nejasno zbog čega imajući u vidu da su njihovi zahtevi moralni, ljudski, humani i emocionalni. Ako ni zbog čega drugog, ne zbog predsedničke funkcije, Alekdandar Vučić pre svega kao roditelj morao bi ucveljene roditelje da primi i da im kaže istinu o tom teškom zločinu. Međutim on to ne želi iz samo njemu znanih razloga.

Ako predsednik Srbije ne želi da otkrije istinu o ubistvu dece u kafiću Panda u Peći kako onda Srbi mogu

da očekuju da to urade Albanci povodom ubistva srpske dece u Goraždevcu, povodom masakra nad žetecoima u selu Staro Gracko kod Lipljana, vinovnike zločina „žute kuće“ i ostalih brojnih ubistava Srba na Kosovu i Metohiji. O svim ovim događajima nerazumnim tvrdnjama o ubistvu srpske dece u kafiću panda u Peći svoj sud daće političari, politički analitičari, istoričari kad za to dođe vreme. Ali možda je i jedan od razloga i taj što je Aleksandar Vučić tokom svoje vldavine u vremenu više od 11 godina prihvatio i potpisao brojne sporazume i dogovore kojima se odrekao Kosova i Metohije. To su Briselski i Vašingtonski sporazum, francusko-nemački predlog i ostali mnogobrojni ustpci učinjeni sa srpske stane Prištini od starane Aleksandra Vučića. Da bi maskirao ovu izadju predsednik Srbije nam sugeriše da taj narod koji živi na tim teritorijama ne zaslužuje da bude deo Srbije zbog načina na koji se on obračunava sa svojom decom. I upravo pre mesec dana tokom gostovanja u Republici Srpskoj tačnije u Banja Luci predsednik Srbije je govoreći o Kosovu i Metohiji kazao da su tamošnji Srbi rajinskog

mentaliteta citiramo „kmetske duše“ i da su mnogo manje vredni u odnosu na ostale Srbe. Naš narod bi rekao prema čoveku i beseda”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije

„Otadžbina“. (kraj) NP/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.