Narodna stranka: Kako glasi zakletva koje su srpske sudije položile pred Tačijem

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2017, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna stranka: Kako glasi zakletva koje su srpske sudije položile pred Tačijem

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je danas je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se srpske sudije na Kosovu i Metohiji integrišu u kosovski pravosudni sistem doneta na štetu nacionalnih interesa Srbije i zapitao kako glasi tekst zakletve koju su morali da polože sudije sa severa Kosova i Metohije.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojom neodgovornom i nestručnom politikom nastavio je da nanosi ozbiljnu (ili nepopravljivu) štetu vitalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nacionalnim interesima, a poslednja od štetnih odluka bila je da primora srpske sudije na Kosovu i Metohiji da se zakunu Hašimu Tačiju na takozvanom kosovskom Ustavu", naveo je Jovanović u saopštenju.

Narodna stranka pitala je tim povodom Vučića kako glasi tekst zakletve koju su morali da polože sudije sa severa Kosova i Metohije i kada će tekst zakletve biti objavljen u Službenom glasniku Srbije.

"Po kojim zakonima će ubuduće suditi sudije sa severa KiM, koji sud će predstavljati krajnju instancu za odlučivanje za sudije sa severa Kosova i Metohije, ko će vršiti nadzor nad radom sudija sa severa KiM i da li će se na njih primenjivati Zakon o sudijama Republike Srbije, da li je Vučić, postignutim sporazumom sa Prištinom, delovao u skladu sa članom Ustava, da je sudska vlast jedinstvena na teritoriji Srbije", neka su od pitanja u vezi sa sporazumom o pravosuđu koji je postignut sa Prištinom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Narodna stranka: Kako glasi tekst zakletve srpskih sudija?

Izvor: B92, 26.Okt.2017

Beograd -- Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović zapitao je kako glasi tekst zakletve koju su morali da polože sudije sa severa Kosova i Metohije?..Jovanović je ocenio da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se srpske sudije na Kosovu i Metohiji integrišu u kosovski pravosudni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.