Izvor: JUGpress.com, 30.Avg.2020, 22:39

Napad na srpske mladiće u Babinom mostu

OBILIĆ

U selu Babin Most u opštini Obilić, sinoć je oko 22:30 grupa muškaraca sa Kosova napala drugu grupu mladića i pritom im nanela telesne povrede, saopštila je Kosovska policija, pozivajući se na navode povređenih.

Četvoricu srpskih mladića, od kojih su dvojica maloletnici, napala je grupa od šestoro mladića albanske nacionalnosti, kazao je novinarima Zvezdan Slavić, otac jednog od pretučenih mladića.

“Posle je tu krenulo. Boksevi, noževi, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bokeri uzimali su crepove, gađali ih. Ovaj moj ima pocepanu glavu, i povrede na leđima isto. Njegov isto ima čvoruge po glavi. Đorđe Bojković se spasio i pobegao kod Dime Simića, ova trojica su bežali kroz polja i ovi su ih stigli i tu su ih dodatno istukli”, rekao je Slavić.

Da ovo nije prvi incident u ovom mešovitom selu, potvrdio je roditelj drugog napadnutog dečaka.

“I ranije su napadali decu. I dalje će da napadaju ako policija nešto ne uradi. Mora sve da pratimo, sad i do njive moramo da ih pratimo, u školu isto. Ne smeju ni tokom dana da izađu sami, a ne uveče”, istakao je Dejan Bojković.

Kosovska policija je potvrdila da je u noći između subote i nedelje došlo do fizičkog napada u Babinom Mostu.

„Četiri muškarca sa Kosova izjavila su da ih je, tokom šetnje glavnim putem u selu, napalo šest muškaraca sa Kosova koje su prepoznali zbog toga što žive u istom selu. Policija je odmah izašla na lice mesta i preduzela potrebne radnje“, navodi se u saopštenju policije.

Policija je otvorila istragu o napadu u Babinom Mostu, a mladići su nakon ukazane medicinske pomoći u Severnoj Mitrovici pušteni na kućno lečenje. Incident je osudila i Srpska lista.

Izvor: RTK

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.