Napad na povratnike u Osojanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2011, 02:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na povratnike u Osojanu

PRIŠTINA -

Ministarstvo za povratak i zajednice Vlade Kosova, na čijem je čelu ministar Radojica Tomić, osudilo je pljačku i napad na povratnike i stanovnike sela Osojane u opštini Istok na Kosovu.

Policija Kosova potvrdila je danas da su meštanima u selu Osojane, u opštini Istok, ukradene dve krave i jedno vozilo.

To ministarstvo zatražilo je večeras od policijskih snaga Kosova, Kfora i svih nadležnih institucija da preduzmu sve neophodne mere da se ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slučaj hitno istraži, a počinioci uhapse.

"Ovakvi napadi i krađe, uništavanje i otuđivanje lične i društvene imovine šalju jasnu poruku - ili ćemo svi mi udvostručiti napore na sprečavanju i rešavanju ovakvih incidenata, ili ćemo morati da se suočimo sa posledicama koje nastaju kao reakcija na ovakve incidente", rekao je Tomić.

Ovo ministarstvo, kako se navodi, u kontaktu je sa nadležnim organima i iniciraće neophodne i konkretne mere za zaštitu svih, a posebno povratničkih zajednica na Kosovu.

U selo Osojane prva grupa raseljenih Srba vratila se avgusta 2001. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.