Namerno je došao u pratnji policije, neprihvatljivo

Izvor: B92, 02.Feb.2021, 08:05

"Namerno je došao u pratnji policije, neprihvatljivo"

Priština -- Ogranak Demokratske partije Kosova u Srbici ocenio, nakon što je Aljbin Kurti izviždan, da je to učinjeno s namerom.

DPK u Srbici smatra da je lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti u Srbicu došao u pratnji policije s namerom da je predstavi kao opasno područje, a da je cilj bio da se isprovociraju građani Srbice i napravi žrtva od Kurtija "radi sticanja koristi uoči izbora".

Ogranak DPK-Srbica poručuje u saopštenju da je neprihvatljiva poseta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kurtija Srbici, u pratnji specijalnih jedinica kosovske policije, jer, kako navodi, kod građana Srbice i Drenice izaziva uspomene "na mračna vremena", prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na prištinski Ljajmi.

Ukazuje da Kurti, pre dva dana prilikom posete severu Kosovske Mitrovice, nije bio u pratnji policije, već je to učinio u Srbici, sa namerom da je, kako navodi DPK, predstavi kao opasno područje.

"Ova oklopna poseta imala je za cilj provociranje građana Srbice i pravljenje žrtve od Aljbina Kurtija, radi sticanja koristi uoči izbora", navodi se u saopštenju.

Istice se da je takav Kurtijev gest pokušaj da se Srbica predstavi kao opasno podrucje, kako je ranije duži vremenski period predstavljana, "iako je Srbica od posleratnog perioda, na osnovu zvanicnih izveštaja, bila i ostala najsigurnije područje na Kosovu".

Iz ogranka DPK ocenjuju da Kurti ne bira sredstva za osvajanje glasova i da je iz zlobnih namera inscenirao trenutnu situaciju u Srbici.

"Današnja situacija u Srbici je bila potpuno inscenirana i sa zlonamernim scenarijem. Gradjani Srbice su dosledno prihvatali vrednosti slobodne demokratije i slobodnog izbora, neprekidno su se žrtvovali za te vrednosti. I danas i ubuduće neće postati žrtve niskih provokacija bilo koga", poručuje se u saopštenju Ogranka DPK - Srbica.

Kurti je , nakon incidenta na severu Kosovske Mitrovice, kampanju nastavio u Srbici, gde su ga gradjani dočekali skandirajući "OVK, OVK" i "Tači, Tači", prenosi "Gazeta ekspres".

Kurtija su tokom posete Srbici obezbedjivale specijalne jedinice kosovske policije, prenelo je Kosovo onlajn.

Kurti je, zajedno sa v.d. predsednika privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, obišao u subotu pogon Trepče, a prema navodima prištinskih medija, po ulasku u severni deo Kosovske Mitrovice okupljeni gradjani sprečil su ih da prodju dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.