Najveći broj registrovanih slučajeva na KiM

Izvor: B92, 27.Jul.2020, 20:22

Najveći broj registrovanih slučajeva na KiM

Nacionalni institut za javno zdravlje tzv. Kosova saopštio je danas da su tokom 24 sata testirana ukupno 404 uzorka, od kojih je 276 pozitivno na kovid 19.

Broj inficiranih dostigao je 7.413 od 34.720 osoba za koje se sumnja da su zaražene virusom SARS-CoV-2.

U isto vreme umrlo je osam pacijenata pozitivnih na koronavirus, što je povećalo ukupan broj preminulih od početka epidemije na 185 osoba, a svi oni imali su i druge prateće hronične bolesti.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednja 24 sata negativan test imale su 153 osobe, čime je ukupan broj oporavljenih pacijenata sada 4.027, dok je još 3.201 slučaj aktivan.

Pozitivni na koronavirus u poslednja 24 sata su iz opštine Priština, gde je registrovan 61 slučaj, u opštini Gnjilane 29, Podujevo 23, Đakovica 22, Vučitrn 22, Prizren 20, Mitrovica 14, Srbica 10 i opštine Vitina gde je bilo devet pozitivnih na koronavirus.

Po sedam slučajeva imaju opštine Peć i Kosovo Polje, po šest pozitivnih na koronavirus bilo je iz opština Orahovac i Kamenica.

Po pet slučajeva imaju opštine Dragaš, Mališevo i Uroševac, opštine Glogovac, Klina i Ljipljan imaju po četvoro novozaraženih, dok Suva Reka i Dečane imaju po tri nova slučaja.

Po dva pozitivna slučaja imaju opštine Obilić i Zubin Potok, a po jedan Štimlje, Gračanica i Kačanik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.