Najlepša je zemlja moja

Izvor: Story, 10.Feb.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepša je zemlja moja

Danas kada na medijima pratimo kako se destine mladih Albanaca, preko Srbije, u potrazi za boljim životom, upušta u neizvesnot puta i života u Evropi, u Parobrod bioskopu prikazaćemo film o ratnoj ljubavnoj priči iz 1999. sa prostora Kosova.

Najlepša je zemlja moja, Foto: Promo

Najlepša je zemlja moja  iz 2012, nemačka koprodukcija sa zemljama zapadnog Balkana, rediteljke Mikaele Kezele sa domaćom glumačkom podelom koji predvodi najveća glumačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << zvezda sa ex YU prostora Zrinka Cvitešić prvakinja Londonskog Westend-a.  Nakon Karanovićevog i Gorčin Stojanovićevog, tematski sličnih filmova,  ljubavni zaplet između Srpkinje i Albanca, premijerno gledamo od subote na dan Zaljubljenih i  potom svakog radnog dana do kraja februara u Parobrod bioskopu u njegovom produženom bioskopskom životu. Postojeći cinepleksi nisu dovoljni da bilo koji domaći film igra u  njima duže, a 37 mesta u tehničkim potpuno savremenom i opremeljenom novom bioskopu lokalne samouprave Starog grada, omogućava gledanje ne-blokbaster formata novije produkcije.

Radnja filma se odigrava tokom NATO bombardovanja i rata na Kosovu. Mlada udovica Danica (Zrinka Cvitešić), živi skromno sa dva sina boreći se da preživi u malom kosovskom selu blizu grada koji reka Ibar deli na srpski i albanski deo. Smrt njenog muža kojeg su ubili Albanci ostavilo je duboke tragove na porodici. Mali Danilo (Miloš Mesarović) od tada ne govori, a Vlada (Andrija Nikčević) je postao osobenjak koji sanja da dobije bicikl. Iznenada, teško ranjeni albanski vojnik Ramiz (Mišel Matičević) pronalazi utočište u njihovoj kući. Danica je u dilemi, da li da ga oda ili da pokuša da mu spasi život. Postupivši ljudski, pružajući mu pomoć, izlaže sebe i porodicu opasnosti, a ljubav koja se dogodila, nije se mogla izbeći.

U filmu još igraju i Ana Marković, Slavko Štimac, Miloš Timotijević, Ljubomir Bandović, Nebojša Ðorđević, Stela Ćetković, Suzana Petričević, Nataša Marković  i Bata Živojinović.

Slojevita priča o ljubavi, ratu, odrastanju dece pod NATO bombama sa svim njegovim post efektima i posledicama, ekstremizmu sukobljenih strana, mogućnostima oproštaja i rađanja emocija, u nepristansnoj vizuri, ženskog rukopisa, nemačke rediteljke odrasle u bivšoj Jugoslaviji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Premijera filma o ljubavi Srpkinje i Albanca

Izvor: Story, 10.Feb.2015

Film nemačke rediteljke o ljubavnoj priči koja se odvija 1999. na Kosovu, Najlepša je zemlja moja, premijerno na Dan zaljubljenih u Parobrodu..Najlepša je zemlja moja, Foto: Promo..Najlepša je zemlja moja  iz 2012, nemačka koprodukcija sa zemljama zapadnog Balkana, rediteljke Mikaele Kezele sa...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.