Nadam se da će poslušati savete ambasadora, inače...

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nadam se da će poslušati savete ambasadora, inače..."

U Ambasadi SAD u Prištini razgovara se o merama koje će biti preduzete prema kosovskim liderima ukoliko se nastavi inicijativa za ukidanje Specijalnog suda.

To je izjavio za dnevnik Zeri američki konzul Brajan Kortevil.

On je izrazio nadu da će lideri Kosova poslušati savete američkog ambasadora na Kosovu Grega Delavija, pošto bi u suprotnom prva mera bilo neizdavanje viza za kosovske lidere.

Delavi je pre nekoliko dana izjavio da će, ukoliko se nastavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa inicijativom za ukidanje Specijalnog suda, biti preduzete oštre specifične mere prema poslanicima i političkim liderima koji verbalno ne podržavaju tu inicijativu, ali rade na njenom ostvarivanju.

Američki ambasador nije precizirao o kakvim se merama konkretno radi.

Premijeru Kosova Ramušu Haradinaju nedavno nije odobrena američka viza kako bi učestvovao na svečanosti u Ajovi pa nije prisustvovao Molitvenom doručku, zbog njegovog stava oko Specijalnog suda i sporazumu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

Američki konzul Kortevil je izjavio da još uvek nisu utvrđene individualne mere koje će biti preduzete i da se o tome razgovara u ambasadi, a razloge za odbijanje vize Haradinaju nije hteo da komentariše.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Američki diplomata: Razgovara se o merama prema kosovskim liderima ako se ukine Specijalni sud

Izvor: Beta, 22.Jan.2018

U Ambasadi SAD u Prištini razgovara se o merama koje će biti preduzete prema kosovskim liderima ukoliko se nastavi inicijativa za ukidanje Specijalnog suda, izjavio je za dnevnik Zeri američki konzul Brajan Kortevil (Brian Corteville).On je izrazio nadu da će lideri Kosova poslušati savete američkog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.