Nad Srbima na Kosovu i Metohiji sprovodi se tortura

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 23:45

"Nad Srbima na Kosovu i Metohiji sprovodi se tortura"

Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je danas da je situacija na Kosovu i Metohiji loša i da se nad Srbima na tom prostoru sprovodi tortura.

"Nad Srbima na Kosovu i Metohiji sprovodi se tortura, po svim definicijama torture iz člana 1. Konvencije protiv torture, surovih, neljudskih i ponižavajućih postupaka i kazni. To je bukvalno sprovođenje torture po definiciji. Nanosi im se fizička bol, nanose im se fizičke i psihičke patnje i to je sve ono što se ne sme ni po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednoj deklaraciji i konvenciji sprovoditi na bilo kom ljudskom biću", rekao je Pašalić za RTS.

Istakao je i da su Srbima uskraćene i razne slobode koje su garantovane brojnim deklaracijama i konvencijama, pa i prava iz Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima iz 1948. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.