Na svim administrativnim prelazima su postavljeni disklejmeri

Izvor: B92, 01.Jan.2024, 00:49

Na svim administrativnim prelazima su postavljeni disklejmeri

Na svim administrativnim prelazima su postavljeni disklejmeri o ukidanju stikera na području centralne Srbije.

Na njima se ističe da je omogućena sloboda kretanja za sva vozila sa prostora Kosova i Metohije.

Vozila sa RKS tablicama u centralnu Srbiju, od sutra će moći bez prelepljenih simbola Kosova, prenosi Tv Most.

"Omogućavanje učešća u saobraćaju na putevima svih vozila koja su registrovana od strane Privremenih institucija samouprave u Prištini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se vrši isključivo iz praktičnih razloga radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja njihove slobode kretanja i ne može se tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti 'Kosova', ne prejudicira određivanje konačnog statusa 'Kosova' i ne može se tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244(1999)", piše na disklejmerima.

Direktor Kancelarije za KiM Petra Petković je ranije objasnio da je ta odluka doneta kako bi se "omogućila sloboda kretanja za sva vozila" i da će ona "olakšati živote Srbima na KiM jer oni najviše koriste administrativne prelaze", kao i da da to nikako ne znači i priznavanje jednostranog proglašene nezavisnosti Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.