Na severu Kosova mirno, ali napeto

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2018, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na severu Kosova mirno, ali napeto

U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros je mirno ali napeto.

Posle jučerašnjih mirnih protesta zbog hapšenja četiri osobe i poruka koje su sa tih skupova upućene a to su da će Srbi ostati na svojim ognjištima ali da traže ukidanje takse od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine i puštanje na slobodu uhapšenih Srba, vanredno je sinoć zasedao krizni štab.

Na sastanku kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova utvrđeni su dalji koraci za organizovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << normalnog života.

Subotom je ovde pijačni dan, a jutros je primetno manje prodavaca, koji nisu došli zbog uvedenih taksi a manje ih je iz srpskih sredina iz centralnog dela Kosova, kojima je ova pijaca jedino mesto gde mogu da prodaju svoje proizvode.

Građani navode da nisu uplašeni, ali da je sve teže da mirno prihvate stalne tenzije i odluke koje donose vlasti u Prištini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta se zbiva u KM: Provokacije, Kfor i policija u centru

Izvor: B92, 24.Nov.2018

U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros je mirno, ali napeto...Novinare i snimatelje srpskih medija četvorica muškaraca iz džipa kosovskih registarskih oznaka pokušali su da isprovociraju dobacivanjem, a jedan je i pljunuo ka njima...Ni danas na Kosovu i Metohiji nema srpske štampe, a kako je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.