Na severu Kosova i Metohije više izlečenih nego novoobolelih

Izvor: B92, 24.Apr.2020, 21:35

Na severu Kosova i Metohije više izlečenih nego novoobolelih

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić pozvao je danas građane u južnoj pokrajini da se tokom predstojećeg vikenda striktno pridržavaju mera.

On je kazao da su mere propisali struka, Krizni štab i sve nadležne institucije koje pomažu u borbi protiv koronavirusa i apelovao na sugrađane da istraju još malo do konačne pobede nad epidemijom.

Ðurić je konstatovao da je u srpskim sredinama na KiM krenulo nabolje kada je reč o epidemiološkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situaciji, upravo zahvaljujući tome što su se građani proteklih dana i nedelja striktno i disciplinovano pridržavali propisanih mera.

"Drago mi je što mogu da vas obavestim da u sredinama južno od Ibra trenutno nema zabeleženih slučajeva koronavirusa, a da se broj izlečenih svakoga dana na severu KiM povećava, da je u poslednjih nekoliko dana broj izlečenih veći od broja novoobolelih, uprkos činjenici da se vrši ekstenzivno, i u skladu sa savetima epidemiologa predviđeno, testiranje potencijalnih ili stvarno obolelih", poručio je Ðurić građanima.

On je zahvalio našim zdravstvenim radnicima, volonterima i svima koji u ovom teškom vremenu shvataju da je jedini način da opstanemo da zbijemo redove, i istakao da su Srbi na KiM toga posebno svesni.

Ðurić je poručio i da se nastavlja snabdevanje naših zdravstvenih ustanova na KiM medicinskim i drugim materijalima, i da građani ni u čemu neće oskudevati u borbi protiv koronavirusa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.