Izvor: JUGpress.com, 19.Apr.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na regrutaciju za KBS prijavljeno 6.759 mladih ljudi

PRIŠTINA

(RTK, KALLXO)

Ministarstvo odbrane Kosova objavilo je listu kandidata koji su prošli prvu fazu testiranja regruta Kosovskih snaga bezbednosti (KBS).

Na intervju je pozvano 1.029 kandidata koji su prošli prvu fazu, a od ovog broja 174 su pripadnici manjinskih zajednica na Kosovu.

“Ministarstvo odbrane obaveštava sve kandidate koji su prošli prvu probnu fazu (test opšteg znanja i fizički test), koji su izabrani da prođu sledeći test (intervju)”, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Takođe, kandidati se obaveštavaju da će plan, raspored i mesto intervjua biti objavljeni najkasnije do petka, 19. aprila 2019. godine.

Prema podacima, na regrutaciju je prijavljeno  6.759 mladih ljudi, od toga  6.134 muških kandidata i 451 žena.

Po završetku osnovne obuke regruti dobijaju čin vojnika.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.