Na Kosovu uhapšene dve osobe povezane sa terorizmom

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu uhapšene dve osobe povezane sa terorizmom

Policija Kosova uhapsila je, u dve odvojene akcije, dve osobe za koje se sumnja da su finansirale odlazak i učešće stanovnika Kosova u terorističke organizacije.

U Prizrenu je 15. marta policija uhapsila P. D. zbog sumnje da je finansirao terorizam. On je u najmanje jednom slučaju finansijski podržao dve osobe kako bi se priključile terorističkoj grupi, odnosno konfliktu van Kosova.

Danas je uhapšen F. R. protiv koga se od 2014. godine vodi istraga zbog sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je bio u kontaktu sa osobama i grupama sa Kosova koje su se bavile organizacijom i učešćem u terorističkim grupama.

On je osumnjičen da je izvršio krivična dela regrutacija za terorizam, organizacija i učešće u terorističkim grupama i olakšavanje izvršenja terorizma.

Policija Kosova je saopštila da je osumnjičeni neprekidno stavljao na raspolaganju svoje kompanije i pružao finansijsku i logističku podršku osobama koje su uključene u organizaciju i regrutaciju za terorizam.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.