Na Kosovu uhapšene 23 osobe osumnjičene za korupciju i zloupotrebu službenog položaja

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2019, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu uhapšene 23 osobe osumnjičene za korupciju i zloupotrebu službenog položaja

Policija Kosova saopštila je večeras da su 23 osobe uhapšene zbog sumnje da su umešane u zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i uzimanje mita.

Istragu je u januaru 2019. godine započela Direkcija za privredni kriminal, po odobrenju Osnovnog tužilaštva u Prištini.

Tokom današnjeg dana policijska operacija bila je usredsređena na Ministarstvo infrastrukture - Odeljenje za vozačke dozvole i na jednu auto školu u Kosovu Polju.

"Sumnja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se da su osumnjičeni omogućili zainteresovanima da dobiju vozačku dozvolu različitih kategorija bez sprovođenja potrebnih testova, u gotovinskom ekvivalentu u zavisnosti od kategorije vozačke dozvole, od 400 do 1.000 evra", saopštila je policija.

Od uhapšenih 16 su zvaničnici Ministarstva infrastrukture iz Odeljenja za vozačke dozvole, jedan je menadžer auto škole, tri su doktori, jedan psiholog i dvojica su suvlasnici jedne auto škole.

Policija je tokom operacije oduzela relevantne dokaze koji će se koristiti u sudskom postupku, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CVETA KORUPCIJA NA KOSOVU I METOHIJI: Uhapšene 23 osobe osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja

Izvor: Kurir, 05.Jul.2019

Od uhapšenih 16 su zvaničnici Ministarstva infrastrukture iz Odeljenja za vozačke dozvole, jedan je menadžer auto škole, tri su doktori, jedan psiholog i dvojica su suvlasnici jedne auto škole

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.